dissabte, 13 d’octubre del 2012

"El món coneixerà la història d'Èric Bertran".

Salut internautes, 
Com passa sovint una gran història verídica o una gran saga literària, no arriben a agafar una autèntica volada d'èxit i de coneixement de públic fins que no salta al cinema o a la televisió. Tots recordem i tenim a la memòria més d'un exemple. Potser un dels més recents el podem trobar a la sèrie televisiva de "Joc de trons" basada en la saga literària de "Cançó de gel i foc" de George RR Martin.

Però anem al que us volia explicar: 
L'any 2006 es va publicar el llibre de l'Èric Bertran "L'Èric i l'Exèrcit del Fènix" testimoni d'uns fets verídics que li van passar al mateix Èric (un nen de 14 anys nascut a Lloret de Mar) tan sols dos anys abans. El seu crim? Enviar a una cadena de supermercats un correu electrònic perquè etiquetessin en català. 
La visió desfigurada de la realitat del fets i del coneixement del fet diferencial català, van provocar una anormalitat política aberrant, fruït sens dubte, d'una forma d'aplicar la llei desmesurada i de veure fantasmes allà on només hi havia la visió política innocent d'un adolescent. 

Ara de la mà d'en Joel Joan i d'en Sergi Lara podem reviure a la gran pantalla aquells fets que tant ens van indignar als catalans fa tan sols vuit anys enrrere. 
Us deixo amb el tràiler de la pel·lícula que podrem veure a principis de novembre i que pronostica segurament un gran èxit de públic.
Fins aviat,
Jordi

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada