dissabte, 21 de gener del 2017

Els hereus de la terra - Ildelfonso Falcones


Salut Internautes,


És curiós. El llibre es va publicar aquest darrer agost del 2016. Des d'aleshores, he trobat pocs comentaris a la xarxa a favor o en contra d'aquest llibre.
No és que el llibre no tingui èxit a casa nostra, ans el contrari. I tampoc crec, que sigui per alguna falsa modèstia que impedeixi opinar lliurement sobre aquest escriptor que ha sabut fer-se un renom, més que merescut, dins del mapa literari contemporani. Potser... el motiu de tan poca presència a la xarxa durant aquests cinc mesos que circula pels carrers, l'hauríem de buscar en una saturació de títols publicats diàriament, que fa que aquest - i altres llibres de molta qualitat - no puguin ser assimilats per un públic que no va sobrat de lectors habituals.

És evident que el llibre està molt ben escrit i que manté prou la intriga i la curiositat com perquè les seves 896 pàgines no se'ns facin pesades. Els personatges es fan estimar. L'època històrica de rera fons de la novel·la, està molt ben definida i és fidel a la realitat i costums d'aquells temps. El ritme de lectura, es diria que és una mica més lent que el del primer llibre L'església del mar però, això l'escriptor, ho supleix amb escreix amb un prosa plàstica, televisiva i sorprenentment fluïda. Per tot això, Els hereus de la terra és altament recomanable sobre tots pels amants de la novel·la històrica. Això si, L'església del mar és L'església del mar, vull dir que per mi, va ser una novel·la mítica, i jo no la canviaria per moltes segones o terceres part que es puguin fer.

Fins aviat,
Jordi

1 comentari:

  1. Doncs a banda de que és una segona part, el problema és aquest, personalment no tinc temps per 896 pàgines que no em ve especialment de gust llegir.

    ResponElimina